Auwers, Anthony/nl

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche

Nederlanse uurwerkhandelaar en mogelijk ook uurwerkmaker.

Anthony Auwers (Antonius) werd in 1713 in s'Hertogenbosch (Den Bosch, Provincie Noord-Brabant) geboren en op 8. februari in de Rooms katholieke Jan-Pieter-Cathrien kerk gedoopt. Hij was de zoon von Jacobus Auwers en Cornelia Starrenborgh (Starenborgh). Getuigen bij de doop zijn Godefridus van Orten en Maria van Hoghstraten.

Anthony huwde rond 1740 Margaretha Tonnoir in s'Hertogenbosch. Aus dit huwelijk werden negen 9 kinderen geboren, van de zonen Jacobus Gijsbertus Auwers und Joseph Auwers (Josephus) (1757) is het zeker dat deze uurwerkhandelaar en uurwerkmaker werden. Uit het huwelijk werd ook dochter Maria Anna (Maria Joanna) Auwers (1750) geboren, zij vertrok evenals haar broer Jacobus Gijsbertus naar Bergen op Zoom. Verder zijn uit dit Huwelijk nog bekend Cornelia Auwers (1740), Joanna Maria Auwers (1744), Joanna Catharina Auwers (1748), Jacoba Auwers (1752), Petronella Joanna Maria Auwers (1755), en Henricus Franciscus Auwers (1758).

Anthony importeerde "Hollandsche" Uurwerken uit Amsterdam die hij dan verkocht aan de gegoede families in s'Hertogenbosch. Een Amsterdamse Staande klok bevind zich in de collectie van het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Anthony werd in 1775 nog opgetekend in de Hinthamerstraat C 426 als eigenaar van dit pand sinds 1753.

Een datum van overlijden van Anthony Auwers is tot nu toe niet bekend, in 1785/nl1785 is hij nog wel getuige bij de doop van Antonetta Theresia Auwers de dochter van zijn zoon Joseph Auwers.

Externe Links

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge
In anderen Sprachen