Breguet, Emmanuel/nl

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
(Weitergeleitet von Breguet, Emmanuel)
Wechseln zu: Navigation, Suche

Breguet, Emmanuel

Breguet Watchmakers Since 1775

Franse historicus.

Emmanuel Breguet werd in 1962 geboren als zoon van Paul Georges Breguet. hij is de kleinzoon van vliegenier Louis-Charles Breguet. Zijn overgrootvader is Louis-Clément Breguet, de laatste eigenaar van het beroemde huis Breguet in de familie. Emmanuel is de zevende generatie gerekend vanaf de stichter Abraham-Louis Breguet, die in 1775 het bedrijf in Parijs begon.

Emmanuel studeerde als historicus, met specialisatie historische economie en technologie, en werkte daarna op het ministerie voor civiele bescherming. Publiceerde een aantal studies over burger- en militaire luchtvaart voordat hij zich geheel wijdde aan het werk en leven van zijn ongeëvenaarde voorvader. Zijn afkomst, buitengewone kennis, grote nauwkeurigheid met daarbij een talent voor schijven, maakte hem tot een unieke auteur voor het bijzondere boek "Breguet , uurwerkmakers sinds 1775".

In 1993 werd Emmanuel bij het huis Breguet aangetrokken voor het beheer van het historisch erfgoed. In deze hoedanigheid, zorgt hij ook nu nog voor het omvangrijke archief opgeslagen aan Place Vendôme in Parijs. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de marketing van het merk Breguet in Frankrijk en oost – Europa. Op 13. september 2000 opende Nicolas Hayek de deuren van het Breguet Museum op de tweede verdieping van het Boutique aan de Place Vendôme 6. Sindsdien is Emmanuel Breguet er museumdirecteur.


<<<---- Retour biografie: Antoine Breguet <<<----

Werk

Adres

Musée Breguet
6, Place Vendôme
F-75001 PARIS
Tel.: +33-1-47 03 65 00
Fax: +33-1-47 03 65 05
Curator: Mr. Emmanuel Breguet
Het Museum is dinsdag's geopend en kan op afspraak bezichtigd worden.

Anzeigen