Ecole d'Horlogerie d'Anet/nl

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
(Weitergeleitet von Ecole d'Horlogerie d'Anet)
Wechseln zu: Navigation, Suche
Voormalige uurwerkmakers school
Klaslokaal van de school
Informatie pamflet van de school, Directeur G. Moreau
Klassenfoto Ecole d'Horlogerie d'Anet
Gabriel Moreau
Afregelapparaten met vermoedelijk Jean Moreau als leraar.

Franse particuliere uurwerkmakers opleiding.

Inhaltsverzeichnis


Deze school werd gesticht door Alfred Beillard in 1876 te Dreux in de Rue Parisis, gelegen in de regio Anet. deze plaats aanwijzen in de regio Anet. Al vrij snel na het uitbreken van de eerste wereloorlog werd de school gesloten, in 1921 werd deze weer geopend door Gabriel Moreau. De gebouwen aan de Rue Parisis 59, het park en een naastgelegen gebouw hadden hun ingang in de Rue de Caves. Al in het openingsjaar 1921 bedroeg het leerlingenaantal al 80 personen. Na de tweede wereldoorlog was het aantal gestegen tot 130 leerlingen.

In 1957 gaf Gabriel Moreau de directie van de school over aan zijn zoon Jean Moreau. Deze werd op de school in Cluses tot Uurwerkmaker opgeleid. Deze was al sinds 1946 aan de school verbonden en maakte in 1950 en de jaren daarop enkele 16mm Films over de school in Anet.

Om de noodzakelijke modernisering van de school mogelijk te maken werd in 1967 een nieuw internaat in het park gebouwd. Jean Moreau zette het werk van zijn in 1961 overleden vader succesvol voort. De reputatie van de school nam gestaag toe, rond 1980 was zij de enige particuliere opleiding voor horloge- en juwelenreparateurs van een hoog niveau, en uniek in Frankrijk. De opleiding was standaard 3 jaar met eventueel een 4e leerjaar voor specialisatie, maar met voorrang voor de horlogetechniek, op voorschrift van de onderwijsinspectie.

Door afwezigheid van goede samenwerkingsafspraken tussen de directie met vakbonden, vakorganisaties, en de nationale onderwijsbond, op het gebied van de voortzetting van het onderwijsprogramma is fataal voor de ontwikkeling van de school. Het ontbreken van subsidies en studiebeurzen vergroten de kosten voor de scholieren, en dwingt de school zijn internaat te sluiten in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw. Hierdoor neemt het leelingen dramatisch af, bij de sluiting van de school in 1987 telde het aantal leerlingen slechts 20 leerlingen.

In de jaren daarna komt de verzameling van Gabriel Moreau, waaronder diverse werkstukken en studiemateriaal van deze school, via diverse veilingen verspreid over Zwitserland en Frankrijk terecht.

Leraren aan de Ecole d'Horlogerie d'Anet

Devas - Gayraud - Lobato - Gabriel Moreau - Jean Moreau

Scholieren van de Ecole d'Horlogerie d'Anet

Scholieren van de Ecole d'Horlogerie d'Anet op alfabetische volgorde van de achternaam.:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Verdere informatie

Externe links

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge
In anderen Sprachen