"Dierbare Vrienden: Klokken met een verhaal…"

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche

"Dierbare Vrienden: Klokken met een verhaal…"

Nieuwsbrief "De Tijdmelder" NMU No. 3, September 2010
© Museum van het Nederlandse Uurwerk

Laatste nieuws van het Museum van het Nederlandse Uurwerk.

Op 18 september 2010 tot en met 31 oktober wordt in het MNU de tentoonstelling Dierbare Vrienden geopend. De tentoonstelling is georganiseerd door de Vriendenvereniging van het MNU, ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum. Leden van de vriendenvereniginghebben hun meest dierbare of bijzondere klok beschikbaar gesteld, met daarbij het verhaal waarom juist deze zo speciaal is. Verspreid door het museum zijn 29 zeer diverse uurwerken te bewonderen.

Van 16 tot 24 oktober 2010 vindt de week van de Geschiedenis plaats, met als thema “land en water”. Rond die week geven we in onze presentatie extra aandacht aan de tijdmeting op schepen en schepen in de tijdmeting.

Dankzij de medewerking van de familie Schutte uit Noord-Oost Overijsel kan het MNU een mooie nieuwe aanwinst tonen. Een Amsterdamse wandklok van Otto van Meurs uit ongeveer 1740, die in zeer oorspronkelijke staat verkeert.

Wilt u ook de gratis nieuwsbrief per mail ontvangen, dan kunt u dit opgeven bij de directeur van het museum op het volgende E-mail adres: [email protected]

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge