Watch-Wiki:Eerste stappen

Aus Watch-Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche

Wat is Watch Wiki?

Watch -Wiki is een uurwerkenlexicon, dat niet door een vaste, betaalde redactie, maar door vrijwillige auteurs wordt samengesteld. Watch-Wiki is afgeleid van het idee van Wikipedia (Wiki: hawaiiaanse woord voor "snel", en encyclopedie). Watch-Wiki is een lexicon speciaal voor uurwerken. Een Wiki is een website, waarvan de pagina's makkelijk en zonder technische kennis in de browser veranderd kunnen worden.

In tegenstelling tot een traditionele lexicon is Watch-Wiki gratis. Niet alleen is het kosteloos beschikbaar op het internet, maar iedereen mag de inhoud vrij kopieëren en gebruiken met bronvermelding en auteur. Daarvoor zorgt de GNU-licentie voor vrije dokumentatie, waaronder de schrijvers hun text openbaarmaken.


Hulp bij vertalingen en verbeteringen gevraagd!

De Nederlandse versie van Watch Wiki kan uw hulp gebruiken. Help ons de pagina's van het Duits in het Nederlands te vertalen. Over dit onderwerp leest u meer bij vertaling.

Auteur worden

Watch-Wiki heeft geen vaste betaalde redactie, maar is het werk van vrijwillige schrijvers. Als je kunt schrijven, kun je hieraan ook meewerken. Je hebt geen speciale hulpmiddelen nodig, en de technische voorzieningen zijn minimaal. Wanneer je direct wilt beginnen dien je in ieder geval vooraf de gebruikersvoorwaarden (Duits) te lezen. Hier kom je meer te weten waar je op moet letten voordat je een artikel in Watch-Wiki schrijft of bewerkt.

Aanmelden

Boven rechts (Aanmelden / Inschrijven) kan men zich aanmelden en een gebruikersnaam ingeven, die dan bij alle werzaamheden aan artikelen wordt gekoppeld. Maar aanmelden is niet verplicht. Op enkele uitzonderingen na, zoals b.v. het plaatsen van afbeeldingen, staan alle fucties van Watch-Wiki voor niet geregi-streerde gebruikers open.


Meer: informatie over aanmelden

Login naam

Wij wensen je veel plezier op de website van Watch-Wiki.

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge
In anderen Sprachen