Beillard, Alfred/nl

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche
Ecole d'Horlogerie d'Anet rond 1904 (rechts voor, 2e en 3e huis)
Klaslokaal van de school
Cursus diploma van de School

Franse uurwerkmaker

Alfred Eugène Beillard werd op 8 mei 1850 in Marolles-Broué / Frankreich geboren, hij was de zoon van een herbergier met een herberg tevens halteplaatst voor de postkoets naar Parijs.

Beillard stichtte in 1876 de Ecole d'Horlogerie d'Anet in Anet niet ver van zijn geboorteplaats Marolles. In 1893 was hij lid van de Jury bij de tentoonstelling in Besançon. Hij werd in 1894 tot ridder van het Legion d'Honneur benoemd. In 1925 werd de school te klein en verhuisde naar Dreux in de Rue Parisis. Heden ten dage zijn in zijn geboorteplaats Broué/Marolles in de regio waar hij werkzaam was, en in Anet, straten naar hem genoemd.

Alfred Beillard stierf in 1938 in Dreux/Anet.

Scholieren van de Ecole d'Horlogerie d'Anet o.l.v. Beillard

Geschriften van Alfred Beillard

  • Recherches sur l'horlogerie, ses inventions et ses célébrités, notice historique et biographique, d'après les divers documents de la collection de l'École d'horlogerie d'Anet, par Alfred Beillard (Reliure inconnue) de Alfred Beillard (Auteur), Paris, E. Bernard & Cie, s.d. (1895)
  • Petit Recueil historique de l'horlogerie, par Beillard (Reliure inconnue) de Alfred Beillard (Auteur) Editeur : A. Grateau (1882)
  • L'enseignement technique et les travailleurs au point de vue social: Alfred Beillard, Ausgabe 1888

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge
In anderen Sprachen