Dudley, William Wallace/nl

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche
William Wallace Dudley

Amerikaanse Horlogemaker en fabrikant

William Wallace Dudley werd geboren in 1851 in St. John, New Brunswick in Canada. Hij begon zijn loopbaan als horlogemaker op de leeftijd van 13 jaar, toen hij een leerling werd bij een maker van scheepschronometers in Canada. Enkele jaren later, na het voltooien van zijn leertijd verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij bij de American Waltham Watch Co. in Waltham, Massachusetts, ging werken. Hij begon daar op de afdeling ontwikkeling.

Dudley verhuisde van de ene fabriek naar de andere om kennis en ervaring te op te doen. Eerst ging hij naar Springfield, Illinois, waar hij werkte bij de Illinois Watch Company, dan naar South Bend, Indiana, bij de South Bend Watch Company als opzichter. Vervolgens ging hij naar Chambersburg, New Jersy, om er voor de Trenton Watch Company te werken. Van 1906 tot 1920, was hij ontwerper en opzichter van de Hamilton Watch Company, in Lancaster. Hij vertrok daar met 69 jaren om zijn droom te vervullen, het oprichten van een eigen horloge fabriek de Dudley Watch Company. Deze werd opgericht in 1920 maar ging al weer in 1925 Failliet. Deze fabriek werd bekend om zijn vrijmetselaar horloges.

Na het faillisement van de vennootschap vereerde Dudley in ernstige moeilijkheden. Hij had al zijn beschikbare kapitaal geïnvesteerd in zijn geesteskind en op 74 jarige leeftijd zat hij zonder werk en was nagenoeg blut. Hij aanvaardde een job bij de Hamilton Watch Company als monteur, waar hij bleef werken tot 1931, en ging met pensioen op 80 jarige leeftijd. Op 8. februari 1938 stierf Dudley in Lancaster.

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge
In anderen Sprachen