Leroy, Louis/nl

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche
Louis Leroy

Franse uurwerk- en chronometermaker, uitvinder
Uurwerkmaker voor de Franse marine, lid van het "Bureau des Longitudes"

Louis Leroy werd geboren in 1859 als zoon van horlogemaker Théodore-Marie Leroy in Argenteuil. Vader was horlogemaker en fabrikant van chronometers en regulateurs en werd “Horloger de la Marine” rond 1859. Hoewel de naam Leroy sterk lijkt op die van Le Roy of LeRoy is van enige verwantschap met de eerdere horlogemakerfamilie's LeRoy geen sprake.
In 1879 komt Louis Leroy bij het gerenommeerde huis Le Roy et Fils te werken, en wordt compagnon van Jules Halley des Fontaines in 1889. Louis Leroy bleek een uitstekende uurwerkmaker te zijn en won diverse prijzen op concoursen en tentoonstellingen. In 1906 werd hij benoemd tot Horloger de la Marine, in dat jaar kreeg hij ook erkenning voor zijn bijzondere prestaties door de benoeming tot lid van het Légion d'honneur.
Bijzonder zijn de prestaties als winnaar van de "Besançon Chronometric Cup" in 1908, 1910, 1922,1923 en 1924. Léon Leroy, broer van Louis komt in 1895 in het bedrijf te werken en word later in 1914 compagnon. In datzelfde jaar wordt Louis benoemd tot lid van het "Bureau des Longitudes". In 1897, was men begonnen aan het ultra-ingewikkeld horloge No 1, "Grande Complication "La Lucie" calibre 01"dat werd voltooid in 1900, tot dan toe het meest gecompliceerde horloge ter wereld. (Zie ook Van Le Roy naar Leroy). In 1930 promoveerde Louis Leroy tot Officier van het Légion d'honneur. Op 75 jarige leeftijd overlijd Louis Leroy in 1935.

Weblinks [Bearbeiten]

http://www.hautehorlogerie.org/en/players/famous-watchmakers/19th-century/louis-leroy.html
http://www.worldtempus.com/encyclopedie/index-encyclopedique/horlogers-celebres/leroy/

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge
In anderen Sprachen