Wyler/nl

Angebote auf Amazon ▸▸    Angebote auf Ebay ▸▸

Aus Watch-Wiki
Wechseln zu: Navigation, Suche

Wyler

Wyler Firma-logo
Wyler Incaflex advertentie
Incaflex-balans van Wyler

Zwitserse horlogefabrikant

Paul Wyler richtte in 1896 deze onderneming op.

Inhaltsverzeichnis

In 1927 bracht Wyler zijn eerste 16- en 19-ligne precisie uurwerken in de openbaarheid. Het bijzondere aan deze uurwerken was de nu legendarische geworden Incaflex-balans uitvoering. De Incaflex-balans van Wyler wordt over de gehele diameter door twee elastisch gebogen armen beschermd, die alle op de balans(tappen) inwerkende schokken en stoten opnemen en absorberen kunnen . Naast het vervaardigen van eigen Kalibers modificeerde Wyler ook werken van een fabrikant met een grootschalige productie, en verkocht deze door aan collega horlogefabrikanten. Daarbij werd het basiskaliber gedeeltelijk zo sterk veranderd, dat deze werken eigenlijk als Wyler-Kaliber beschouwd mogen worden.

In 1934 was Wyler officieel sponsor van de werelkampioenschappen in Italië.

Tien jaar laten - 1937 - vestigde de onderneming opnieuw de aandacht op zich: Het brengt een waterdicht horloge op de markt, welke uitgevoerd werd zonder de gebruikelijke flexibele afdichtingsringen. Het kunststofglas werd tussen de rand van de kast en een vastgedrukte of daarop vastgeschroefde glasrand vastgeperst. De passing tussen de opwindas en de horlogekast werd hydraulisch afgedicht, waarbij de bus en opwindas van hetzelfde materiaal op 1/500mm naukeurig op elkaar waren aangepast.

Wereldwijd trok Wyler de aandacht door een spectaculaire marketingaktie in 1956, wanneer men twee horloges van de top van de Eiffeltoren naar beneden laat vallen, die na deze val nog steeds onveranderd doorliepen.

In 1960 werden die handopwind - en automatische modellen uit Incaflex-serie officiële spoorweghorloges van de Santa Fe spoorwegen. In 1972 werd de Wyler Watch Corp New York distributeur voor Eterna.

De Wederopstanding van het merk

Na enkel jaren van stilte werd de herintroductie van het merk Wyler Genève door de Binda-groep op de jaarlijkse beurs Baselworld in 2006 gerealiseerd. Op Baselworld 2007 werd de Wyler Genève chronograaf evenals de Wyler tourbillon gepresenteerd, bijzonder aan deze tourbillon is dat het frame verend is gemaakt als extra schok en stoot beveiliging. In de herfst van 2007 verscheen in samenwerking met de Italiaanse automobiel-fabrikant Zagato het Wyler-Zagato-horloge. Dit horloge beschikt over een 8-dagen-manufaktuur uurwerk met handopwinding en gangreserve aanduiding.

Modellen

Verdere informatie

Literatuur

Weblinks

Adres

MONTRES WYLER SA GENEVE
RUE DE MOILLEBEAU 58 (deze plaats aanwijzen)
CH-1209 GENEVE
Tel: +41 (0)22 365 68 68
Fax +41 (0)22 365 68 69

Anzeigen

Meine Werkzeuge
Namensräume

Varianten
Aktionen
Navigation
Drucken/exportieren
Werkzeuge
In anderen Sprachen